Fyziologie dýchání - Slavíková, Jana, 1944-; Švíglerová, Jitka (Praha : Univerzita Karlova - Nakladatelství Karolinum, 2024)
Druhé, aktualizované vydání učebního textu Fyziologie dýchání je upravené na základě zkušeností autorů s původním textem a doplněné o patofyziologické nebo klinické poznámky související s popisovanými tématy. Text je určen pro studenty programu Všeobecné lékařství.
Skratky
Keywords: dýchanie; systém dýchací -- anatómia a histológia; javy fyziologické, pri dýchaní; absorpcia v dýchacom systéme -- fyziológia; ventilácia pľúcna -- fyziológia; výmena plynov v pľúcach -- fyziológia; učebnica