Vím si rady s nadáním : nadané děti doma i ve škole - Galbraith, Judy; Diestlerová, Petra (Praha : Portál, 2024)
Říkají ti někdy, nebo docela často, že jsi chytrá nebo chytrý? Jdou ti věci rychleji než spolužákům, máš různé speciální zájmy a často toho víš víc než paní učitelka? Pak jsi nadané dítě. Autorka této knihy mluvila s tisícovkou tvých nadaných vrstevníků a zjišťovala, co pro ně znamená být nadaná nebo nadaný, co jim pomáhá zvládat úskalí školního vyučování a co jim pomůže, aby ve škole zapadly. Najdeš v ní tipy pro každodenní život ve škole, rozvíjení přátelských vztahů i komunikaci s učiteli. Naučí se využívat své silné stránky a své nadání dále rozvíjet.
Bibliogr. odkazy
Keywords: dieťa nadané; talent; vzdelávanie; literatúra pre deti a mládež; príručka