(ne)Zdravé dieťa : spoľahlivá pomoc pri detských chorobách pre všetkých rodičov : odborne a prakticky od matky lekárky - Jaššová, Denisa, 1992- (Pediatrickadenjas, s.r.o. - vydavateľstvo, 2024)
Táto kniha prináša na 252 stranách kompletné informácie o najčastejších detských ochoreniach a jednoduché, praktické riešenia, ktoré môžete pohodlne zvládnuť doma. Každá z 9 špecifických kapitol je obohatená o detailné popisy, fotografie a rady od detskej lekárky, ktoré vám pomôžu rozoznať prvotné príznaky ochorení, poradiť si s bežnými zdravotnými situáciami alebo rýchlo vyhodnotiť, kedy je čas na návštevu pohotovosti či lekára. Kniha obsahuje tipy na vhodné voľnopredajné lieky a návody na riešenie všetkých typických chorôb, ako sú kašeľ, horúčka, kožné vyrážky, vracanie, zápcha, hnačka, koliky, reflux, zápal močových ciest, začervenanie genitálu a mnohé ďalšie (viď obsah). A čo viac – všetky odporúčania sú aktuálne pre slovenský trh, pričom vychádzajú z najnovších európskych štandardov a smerníc pre rok 2024. Kniha sa tak stáva akousi "detskou bibliou zdravia", pripravenou pomôcť vám kdekoľvek a kedykoľvek. Medzi bonusové kapitoly patria "Letné nástrahy" a "Časté otázky z praxe", kde sa dozviete viac o sezónnych témach, ako sú uštipnutie hmyzom, cestovná lekárnička, ochrana pred UV žiarením či pomoc pri nevoľnosti v aute ale aj odpovede na otázky ohľadom plochých nôh, sploštenej hlavičky či autizmu. Dôležitou súčasťou knihy je aj sekcia „Urgentné stavy“ – prehľad praktických riešení pri dehydratácii, úrazoch, popáleninách, dusení, topení, otravách, kŕčoch alebo zástave dýchania, na ktoré budete po prečítaní teoreticky výborne pripravený.