Stručné repetitorium ultrasonografie - Hrazdira, Ivo, 1930- (Audioscan, spol. s r.o, 2003)
Ultrasonografie jako diagnostická metoda prošla za uplynulých 50 let prudkým technickým vývojem a stala se nejrozšířenější zobrazovací metodou současné medicíny. Tato stručná příručka je určena jednak začínajícím ultrasonografistům, jednak studentům medicíny. Cílem díla je podat ucelený obraz o ultrazvukové problematice v lékařství. Kniha je rozdělena na část všeobecnou a speciální. Všeobecné části je věnována asi jedna the tina rozsahu. Tato část podává ucelený přehled o principu jednotlivých ultrazvukových techni a návazností na vyšetřovací postupy včetně obrazových a procedurálních artefaktů a úskalí při aplikaci vyšetřovacích postupů. Část speciální názorně a systematicky rozebírá konkrétní vyšetřovací postupy a procedury. Autor se v ní snažil podat stručnou a srozumitelnou formou jak fyzikální základy metody, tak především přehled jejích hlavních klinických aplikací. Věří, že se stane Vašim pomocníkem při zdolávání prvních úskalí této diagnostické zobrazovací metody.