ORL pro všeobecné praktické lékaře - Plzák, Jan, 1974- (Ediční řada pro VPL., 2011)
Jde o přehledné, nepříliš rozsáhlé zpracování problematiky ORL, dostatečně mapující situace, se kterými se praktický lékař může setkat ve své ordinaci. Je vhodné jako studijní text pro přípravu na atestaci ze všeobecného lékařství. Text připravil autorský kolektiv z Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku 1. LF UK pod vedením doc. MUDr. Jana Plzáka, Ph.D., v součinnosti s praktickým lékařem a editorem MUDr. Petrem Herlem.