Gynekologie pro všeobecné praktické lékaře - Čepický, Pavel, 1951- (Ediční řada pro VPL., 2012)
Praktická príručka je určená pre všeobecných lekárov, ktorí sa vo svojej praxi stretávajú s gynekologickými a pôrodníckymi problémami. Autorom je skúsený gynekológ MUDr. PhDr. Pavel Čepický, CSc., ktorý s všeobecnými lekármi spolupracuje už mnoho rokov. Kapitoly sú usporiadané podľa symptómov, čo uľahčuje orientáciu v klinických situáciách. Publikácia pokrýva široké spektrum tém, vrátane panvovej bolesti, vulvovaginálneho diskomfortu, porúch menštruačného cyklu, problémov v klimaktériu, ťažkostí s prsníkmi, nádorov ženských pohlavných orgánov a antikoncepcie. Okrem gynekologických tém sa venuje aj pôrodníctvu, vrátane normálneho a patologického tehotenstva, pôrodu a šestonedelia. Autor sa zameriava na poskytnutie praktických rád a usmernení, ktoré pomôžu všeobecným lekárom pri rozhodovaní a minimalizácii chýb v diagnostike a liečbe gynekologických a pôrodníckych stavov.