Gynekológia pre všeobecných praktických lekárov - Čepický, Pavel, 1951- (Edičný rad pre všeobecných praktických lekárov, 2013)
Príručka poskytuje všeobecným lekárom praktické informácie o fyziologických zmenách a ochoreniach ženského reprodukčného systému. Publikácia, ktorej autorom je skúsený gynekológ MUDr. PhDr. Pavel Čepický, CSc., sa zameriava na najčastejšie gynekologické a pôrodnícke problémy, s ktorými sa môžu všeobecní lekári stretnúť vo svojej praxi. Kapitoly sú usporiadané podľa symptómov, čo uľahčuje orientáciu pri diagnostike a liečbe. Medzi hlavné témy patria panvová bolesť, vulvovaginálny diskomfort, poruchy menštruačného cyklu, problémy v klimaktériu, ťažkosti s prsníkmi, nádory ženských genitálií a antikoncepcia. Osobitná časť je venovaná pôrodníctvu, vrátane normálneho a patologického tehotenstva, pôrodu, šestonedelia a laktácie. Autor kladie dôraz na poskytnutie praktických rád a usmernení, ktoré pomôžu všeobecným lekárom pri rozhodovaní a minimalizácii chýb v diagnostike a liečbe gynekologických a pôrodníckych stavov.