Speciální farmakologie / Látky pro léčbu respiračních, gastrointestinálních, urogenitálních, kožních a očních onemocnění, rtg diagnostika a specifická antidota při otravách - Hynie, Sixtus, 1933- (Učební texty Univerzity Karlovy v Praze, 2002)
Piaty diel série Speciální farmakologie od Sixta Hynieho rozširuje prehľad špeciálnych farmakologických látok o liečivá používané pri respiračných, gastrointestinálnych, urogenitálnych, kožných a očných ochoreniach. Kniha sa tiež venuje prostriedkom pre rádiologickú diagnostiku a špecifickým antidotám pri otravách. Systematicky spracované kapitoly ponúkajú pohľad na mechanizmus účinku, indikácie a možné nežiaduce účinky jednotlivých liečiv. Publikácia je určená študentom zdravotníckych odborov, lekárom a ďalším odborníkom v oblasti farmakológie a klinickej praxe.