Speciální farmakologie / Hormony a vitamíny - Hynie, Sixtus, 1933- (Učební texty Univerzity Karlovy v Praze, 2002)
Šiesty diel série Speciální farmakologie od Sixta Hynieho je zameraný na hormóny a vitamíny, ich fyziologickú úlohu, farmakologické využitie a terapeutické indikácie. Publikácia podrobne rozoberá mechanizmy účinku endokrinných liečiv vrátane kortikosteroidov, pohlavných hormónov, hormónov štítnej žľazy a inzulínu, ako aj význam jednotlivých vitamínov a ich využitie v klinickej praxi. Učebnica je určená predovšetkým študentom medicíny a farmácie, ale poslúži aj lekárom a odborníkom hľadajúcim prehľadnú orientáciu v tejto oblasti farmakoterapie.