Speciální farmakologie / Protinádorová chemoterapeutika a imunomodulační látky - Hynie, Sixtus, 1933- (Učební texty Univerzity Karlovy v Praze, 2003)
Siedmy diel série Speciální farmakologie, časť 7/A, sa venuje protinádorovým chemoterapeutikám a imunomodulačným látkam. Autor Sixtus Hynie poskytuje komplexný prehľad cytostatík, biologickej liečby a látok ovplyvňujúcich imunitný systém, vrátane ich mechanizmov účinku, klinického využitia a nežiaducich účinkov. Publikácia zdôrazňuje význam týchto liečiv v onkológii a imunológii, pričom ponúka systematický a prehľadný výklad vhodný pre študentov medicíny, farmácie, ako aj pre lekárov a ďalších odborníkov v zdravotníctve.