UZ screening v 11.–13+6. gestačním týdnu - Nicolaides, Kypros H.; Dhaifalah, Ishraq A. (Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2004)
Publikácia v českom vydaní editovaná Ishraqom A. Dhaifalahom, poskytuje komplexný prehľad ultrazvukového skríningu vykonávaného medzi 11. a 13+6 týždňom tehotenstva. Kniha zdôrazňuje význam tohto vyšetrenia pri včasnej diagnostike chromozomálnych abnormalít, ako je Downov syndróm, prostredníctvom merania šijového prejasnenia (NT) a prítomnosti nosovej kosti. Okrem toho sa venuje identifikácii ďalších fetálnych anomálií, určeniu počtu plodov a presnému stanoveniu gestačného veku. Publikácia tiež kladie dôraz na potrebu kvalitného školenia sonografistov a zavedenie štandardizovaných postupov na zabezpečenie spoľahlivosti a presnosti vyšetrení.
Preložené z angličtiny?
V názve zapísané +6 s horným indexom
Obsahuje bibliografie
Keywords: gravidita, prvý trimester; gravidita, druhý trimester; ultrasonografia prenatálna -- metódy; vývin embryonálny a fetálny -- fyziológia; choroby a abnormality novorodenecké, vrodené a dedičné -- diagnostika; monografia