Sociální kompetence - Barták, Jan, 1938- (Psyché, 2025)
Triádu úspěšných publikací Sociální andragogika a Osobnostní management uzavírá kniha Sociální kompetence od téhož autora. Společným tématem knih je naplňování tužeb: Jací jsme? Jakými hodláme být? Co chceme dokázat? Co jsme schopni a ochotni pro to udělat? Sociální kompetence jsou klíčovou oblastí sociální psychologie a psychologie osobnosti. Významně ovlivňují utváření pozitivních vztahů mezi lidmi. Kniha se ve svých kapitolách zabývá sociální inteligencí, utvářením a rozvíjením vztahů, konflikty a jejich řešením, uměním vyjednávat. Stranou nezůstávají ani problematické okruhy v rámci porozumění a dorozumění.