Ošetřovatelství v interně II - Slezáková, Lenka, 1959- (Sestra, 2025)
Moderní učebnice od renomovaného autorského kolektivu ke zvládnutí studijních povinností v předmětu Ošetřovatelství v klinických oborech, zaměřená na péči o nemocné na interních odděleních. Učebnice je doporučena pro studenty vyššího typu studia (např. VOŠZ, bakalářské a magisterské studium ošetřovatelství, specializační studium). Výklad v rámci systémových onemocnění je členěn na část odbornou a podle nejnovějších požadavků na část ošetřovatelskou s kazuistikou + ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách v ošetřovatelském procesu. Ošetřovatelský proces je v jednotlivých velkých kapitolách popsán postupně u 1) onemocnění srdce a oběhového systému, 2) onemocnění dýchacího systému, 3) onemocnění nervového systému, 4) onemocnění pohybového systému, 5) onemocnění infekčních a 6) geriatrických pacientů.