Atlas chirurgie hlavy a krku - Betka, Jan; Černý, Ervín, 1913-2001 (Praha : TRITON, 2005)
Kniha je určena nejen otolaryngologům, ale i všeobecným chirurgům, stomatochirurgům, onkologům a praktickým lékařům. Poučení v ní naleznou i studenti medicíny, jimž může pomoci pochopit chirurgické postupy. Úvodem je podrobně popsána anatomie. Detailně jsou popsány i jednotlivé typy chirurgických výkonů: jazyk, spodina a dutina ústní, orofarynx, hrtan a hypofarynx, fonochirurgie hrtanu, trachea a mediastinum, jícen, krk, slinné žlázy, štítná žláza, rekonstrukční operace. Chirurgické postupy jsou zpracovány textově a jednotlivé kroky jsou velmi detailně zakresleny na doprovodných obrázcích.
Bibliogr. odkazy
Register
Keywords: chirurgia všeobecná -- metódy; výkony chirurgické operačné -- metódy; hlava -- anatómia a histológia -- chirurgia; krk -- anatómia a histológia -- chirurgia; ilustrácie lekárske; chirurgia hlavy a krku; atlas