Ochrana zdravia / II. - Ochaba, Róbert, 1974-; Mikas, Ján; Kačmariková, Margaréta; Trnavská univerzita v Trnave. Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce. Katedra verejného zdravotníctva (Trnava : TYPI UNIVERSITATIS TYRNAVIENSIS, 2024)
Autorský kolektív v zložení odborníkov v oblasti verejného zdravotníctva pripravil skriptá so zameraním na oblasť ochrany zdravia vo vybraných oblastiach verejného zdravotníctva. Skriptá sú pokračovaním prvej časti, a teda nadväzujú a zároveň aj rozširujú oblasť ochrany zdravia aj o indikátory zdravotného stavu obyvateľstva. Indikátory poskytujú prehľad o epidemiologickej situácii so zameraním na vývoj ochorení neinfekčnej a rovnako aj infekčnej etiológie. Skriptá sú určené v prvom rade pre študentov študijného odboru verejné zdravotníctvo, kde predmet Ochrana zdravia je súčasťou učebných osnov v prvom stupni vysokoškolského štúdia. V druhom rade môžu byť nápomocné aj pre odborníkov z praxe, ktorí sa rýchlo potrebujú zorientovať v problematike obsahu vykonávaných činností v ochrane zdravia obyvateľstva s cieľom zvýšiť úroveň verejného zdravia.
Bibliogr. odkazy
Keywords: štúdium verejného zdravotníctva; zdravie verejné; zdravie pri práci; zdravotníctvo environmentálne; choroby civilizačné; prevencia primárna; učebnica