Odhalené tajomstvá chémie - Balog, Miroslav; Tatarko, Miroslav (Svet vedy, 2024)
Kniha je multidisciplinárnym dielom, ktorého spoločným menovateľom je chémia. Je spracovaná odborníkmi dlhodobo pracujúcimi v tej-ktorej z mnohých oblastí vedy. Jej cieľom je jednoduchým a pútavým spôsobom vysvetliť čitateľom niektoré zaujímavé trendy v súčasnej chémii, ktorú dnes treba chápať v širšom zmysle, nielen ako klasickú „skúmavkovú“ chémiu, ale - ako sa pokúša vysvetliť táto kniha - aj ako mnohorakú, perspektívnu, zaujímavú a čarovnú vedu. Kniha je populárnovedecká publikácia určená predovšetkým pre stredoškolských a vysokoškolských študentov so záujmom poznania súčasnej chémie.