Keď svrbí voška a kýve sa zub : detská medicína od 4 do 12 rokov jasne a zrozumiteľne - Gatinho, Vitor (Knihy pre hodnotnejší život, 2025)
Jasne, zrozumiteľne a najmä empaticky o zdraví tých najmenších. Trojnásobný otec a lekár pre deti a dorast Vitor Gatinho vysvetľuje v 500 otázkach a odpovediach všetko, čo treba vedieť o bežných detských chorobách, očkovaní a samotnom vývoji dieťaťa od škôlky až po pubertu – a to bez komplikovaného lekárskeho žargónu. V tejto knihe rieši autor mnoho hlavybôľov rodičov týkajúcich sa rastu dieťaťa, stravovania, rečového, motorického a psychosociálneho vývoja, psychickej záťaže týkajúcej sa napríklad prechodu zo škôlky do školy, vyrovnávanie sa so strachom a prevencie zneužívania. Gatinho prepája medicínske poznatky s každodennými tipmi tak svojsky a humorne, že rodič siahne po knihe, nielen keď má jeho potomok problém, ale aj keď sa chce iba schuti zasmiať a dozvedieť sa niečo užitočné.