Atlas liečivých rastlín - Dugas, Dionýz 1941- (PRÍRODA, 2025)
Liečivé rastliny sprevádzajú ľudstvo od najstarších čias a veľkej obľube sa tešia aj v dnešnej modernej dobe. Prinášajú nám hneď dvojnásobný úžitok. Dávajú nám radosť a pohyb pri ich zbere vo voľnej prírode alebo pri pestovaní v záhrade, a zároveň sú pestrým doplnkom zdravej výživy. Majú preventívne i liečivé účinky pri najrôznejších ochoreniach či ťažkostiach. Pri každej rastline uvádzame: jej účinky a ochorenia, pri ktorých pomáha, presnú charakteristiku, aby ste ju v prírode dokázali spoľahlivo rozpoznať, zaujímavosti, ktoré sa k nej viažu. Atlas liečivých rastlín patrí do batoha aj knižnice každého milovníka prírody a darov, ktoré nám ponúka.