Cukrovka pod kontrolou : teorie, rady a recepty - Němečková, Monika (Nastole, 2025)
Život s cukrovkou může být jednodušší, když ho řídíte. Cukrovka pod kontrolou je praktický průvodce životem s nemocí, která v Česku postihuje přes 750 tisíc lidí. Autorka Monika Němečková spojuje vlastní zkušenosti diabetičky se znalostmi nutriční terapeutky. Kniha radí, jak zvládat sport, cestování či výkyvy glykémie. První část vysvětluje principy diabetu včetně nízkosacharidové stravy, druhá přináší recepty pro stabilní hladinu cukru v krvi. Je určena všem, kteří chtějí žít s touto nemocí naplno.