13 vecí, ktoré psychicky silné páry nerobia : napravte, čo nefunguje, vytvorte si hlbší vzťah a staňte sa spoločne silnejšími - Morin, Amy; Baluchová, Veronika (Bratislava : Eastone Books, 2025)
Autorka identifikuje 13 kľúčových chýb, ktorým by sa páry mali vyhnúť, ak chcú ozdraviť svoje vzťahy a rozvinúť svoju psychickú silu. Následne uvádza zdroje, pôvodný výskum a rady pre páry, ktoré chcú spoločne rásť a predstavuje kroky, ktoré im pomôžu zvýšiť psychickú odolnosť a začať lepšie spolupracovať ako tím. Každá kapitola obsahuje konkrétne účinné stratégie na budovanie psychickej sily, ktoré sa dajú praktizovať jednotlivo alebo spoločne, s cieľom dosiahnuť pozitívnu zmenu. Autorka ukazuje, ako postupovať bez ohľadu na to, či sa partner k vám pridá, alebo nie, a tiež poskytuje čitateľom podnety na rozhovor, stratégie na zvládanie konfliktov a udržiavanie zdravej komunikácie, príbehy pacientov, kvízy a najnovšie výskumy, aby lepšie pochopili, ako prispievajú k svojmu vzťahu, a dokázali riešiť problémy, ktoré sa vyskytnú. Kniha je potrebným a efektívnym sprievodcom pre zdravé a bezpečné vzťahy, ktorý dáva partnerom nástroje na spoločné budovanie psychickej sily a lásky, ktorá pretrvá.
Obsahuje bibliografiu
Keywords: vzťahy medziľudské; komunikácia; protikladnosť názorov a spory; terapia párová; terapia manželská; psychoterapia; práce populárne; príručka