Stimulace mozku procvičováním palců - Hasegawa, Jošija, 1966- (Alexander Giertli - Eugenika Pbl, 2025)
Tato jedinečná publikace popisuje metodu jednoduché, ale velice účinné, stimulace našeho mozku procvičováním palců. Právě palec má totiž velký vliv na zachování duševního zdraví a mentální svěžesti. Autor vám samozřejmě vysvětlí, proč a jak procvičování všech prstů ruky, a zejména palce, takto pozitivně stimuluje mozek a ovlivňuje jeho mentální kapacitu. V konečcích prstů totiž máme výjimečnou koncentraci nervových buněk, z nichž veškeré signály putují přímo do mozku. Čím větší je aktivita prstů, tím více signálů z jejich konečků musí mozek zpracovat, a tím se zvyšuje a zlepšuje jeho vlastní aktivita. Jedná se o nekomplikovaný systém stimulujících pohybů, které může provádět každý a za jakýchkoli podmínek, přičemž stačí minuta denně.