Plodnost : cesta k mateřství - Máslová, Helena, 1968- (CPRESS, 2025)
Autorkou knihy je známá psychogynekoložka. Ve své ordinaci vyslechla stovky příběhů žen, kterým se z různých důvodů nedaří otěhotnět. Ač jich bylo tolik, v mnohém se podobaly. Stále více vyplouvala na povrch opakující se schémata - ztráta přirozených instinktů, podcenění hloubky ženské sexuality, úzkost, potřeba kontroly, trvalý stres, zaměření na výkon... Helena Máslová se proto rozhodla hledat pomoc tam, kde ji nacházely generace našich předků, na jejichž moudrost jsme, bohužel, zapomněli. Autorčin unikátní přístup umožňuje pochopit příčiny neplodnosti ve své komplexitě. Její metody práce přinášejí nezpochybnitelné úspěchy a mnoha ženám pomohly splnit už téměř ztracený sen o dítěti. Přitom její péče nevyžaduje žádné drastické invazivní metody, jen pomáhá ženám najít zpět jejich ztracenou ženskost, klid a sebedůvěru.