Lekárska biochémia. II , Biochémia orgánov a tkanív - Turecký, Ladislav, 1953-; Ďurfinová, Monika (Univerzita Komenského v Bratislave, 2025)
Učebnica Lekárska biochémia II. Biochémia orgánov a tkanív nadväzuje na prvý diel a podrobne sa venuje špecifikám metabolických procesov v jednotlivých orgánoch a tkanivách ľudského tela. Autori prehľadne a systematicky vysvetľujú biochémiu pečene, obličiek, svalov, nervového tkaniva, krvi, kostí a ďalších orgánov v kontexte ich fyziologických funkcií i klinickej významnosti. Dielo je určené predovšetkým študentom medicíny, farmácie a príbuzných odborov, ale ocenia ho aj odborníci v klinickej praxi, ktorí hľadajú prehľadný zdroj informácií o biochemických aspektoch funkcií ľudských orgánov. Text je doplnený o schémy, ilustrácie a klinické poznámky, ktoré napomáhajú lepšiemu pochopeniu učiva a jeho aplikácii v diagnostike a liečbe.