English in Public Health - Kiselová, Desana; Barnau, Anna; Džuganová, Božena; Malinovská, Nora; Murčeková, Katarína (Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2025)
Public health is a multidisciplinary field that plays a crucial role in ensuring the well-being of populations. As future public health professionals, students must be equipped with the necessary language skills to navigate and effectively communicate within this dynamic environment. "English for Public Health" is designed to provide students with a comprehensive introduction to the essential vocabulary and communication skills needed in various public health contexts. This textbook is structured into ten chapters, each focusing on key areas that public health workers will encounter throughout their careers, such as the organisation of the Slovak health system, demography, infectious diseases, mental health, etc. ---------- Verejné zdravie je multidisciplinárna oblasť, ktorá zohráva kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní blahobytu obyvateľstva. Ako budúci odborníci v oblasti verejného zdravia musia byť študenti vybavení potrebnými jazykovými zručnosťami, aby sa v tomto dynamickom prostredí mohli orientovať a efektívne komunikovať. Učebnica „Angličtina pre verejné zdravie“ je navrhnutá tak, aby študentom poskytla komplexný úvod do základnej slovnej zásoby a komunikačných zručností potrebných v rôznych kontextoch verejného zdravia. Táto učebnica je štruktúrovaná do desiatich kapitol, z ktorých každá sa zameriava na kľúčové oblasti, s ktorými sa pracovníci verejného zdravotníctva stretnú počas svojej kariéry, ako je organizácia slovenského systému zdravotníctva, demografia, infekčné choroby, duševné zdravie atď.
Obsahuje slovník
Obsahuje bibliografiu
Čiastočný text v slovenčine
Keywords: štúdium verejného zdravotníctva; terminológia ako téma; zdravie verejné; jazyk anglický; učebnica; príručka študijná