Hippoterapia v medicíne - Hornáček, Karol, 1959-; Hargašová, Eva; Hollý, Karol, 1945-; Kafková, Alexandra; Klobucká, Stanislava; Mihaliková Fillová, Martina; Páleníková, Anna; Poliačiková, Eva; Přemylová, Petra; Graňo, František; Graňo, Filip (Liečreh, 2021)
Kniha ponúka komplexný pohľad o problematike hipoterapie, osobitne hiporehabilitácie, u nás i vo svete. Ozrejmuje vývoj tejto liečebnej metódy na Slovensku a jej možné perspektivy. Teoreticky rozoberá mechanizmy jej predpokladaného pôsobenia, ako aj poznatky o klinických prejavoch ochorení, ktoré sú ňou ovplyvňované. Celá práca sa venuje otázkam jej efektívneho a bezpečného praktického vykonávania. Prináša zhrnutie výsledkov a poznatkov odborníkov na hipoterapiu z celého sveta, ako aj skúsenosti našich autorov, ktoré už za tak krátku dobu rozvoja tejto metódy u nás obohatili teóriu a prax jej vývoja vo svete.