Porod : tělo - Lochmannová, Alena, 1987-; Dirga, Lukáš, 1987-; Mazúchová, Lucia, 1974-; Nerudová, Naomi Ella, 1991-; Šimr, Karel, 1975-; Škvorová, Anna, 1993-; Vorlová, Daniela, 1993- (Antropos, 2025)
Publikace nabízí multidisciplinární pohled na ženskou tělesnost v souvislosti s porodem a mateřstvím, propojuje odborné poznatky s respektem a laskavostí vůči ženám a jejich zkušenostem a přispívá k hlubšímu porozumění ženskému tělu, jeho síle a proměnám, a skrze něj i ženské zkušenosti a vnitřnímu světu. Publikace poukazuje na to, že způsob, jakým společnost přistupuje k ženskému tělu během těhotenství, porodu a poporodního období, nejen odráží její hodnoty a priority, ale také utváří základy pro budoucí generace a ovlivňuje směřování celé společnosti. Tělo se tak stává vypravěčem příběhu o duši, lidskosti, životě, kultuře i mnohém dalším.