Ekologická úzkost : obavy z proměn našeho světa - Mičulka, Matěj; Kupka, Martin, 1976 (GRADA, 2025)
S každým dalším rokem a každou setinou stupně Celsia, která zvyšuje průměrnou teplotu naší planety, roste i hrozba klimatické změny pro naši společnost. Právě klimatickou krizí a obavami z ní se zabývá tato publikace. Perspektivou vědecké psychologie a nejnovějších výzkumů zkoumá pojmy, jako je ekologická úzkost, environmentální žal nebo solastalgie. Jedná se o souhrn dosavadního psychologického bádání v souvislosti s úzkostí z klimatických změn. Tento fenomén je zde představen v kontextu dalších psychologických konceptů a teorií.