Kardiologie v otázkách a odpovědích - Plášek, Jiří; Václavík, Jan (Praha : GRADA Publishing, 2025)
Kniha ve 33 kapitolách shrnuje nejdůležitější oblasti moderní kardiologie od základů srdeční fyziologie, přes zobrazovací metody v kardiologii, srdeční katetrizaci, akutní a chronické formy srdečního selhání, elektrofyziologii, chlopenní vady a její komplikace, kardiomyopatie až po kardiovaskulární choroby v kontextu ostatních nemocí. Tři kapitoly se věnují tomu nejdůležitějšímu z problematiky vaskulární medicíny. Kniha je uspořádána jako cílené tematické otázky a odpovědi, které jsou často dokumentovány vyobrazením nebo schématy.
Obsahuje zoznam skratiek
Obsahuje bibliografiu a register
Kniha může posloužit zvídavému medikovi, kardiologovi před atestací k urovnání myšlenek, ale i internistovi nebo praktickému lékaři, který si chce jednoduchou formou aktualizovat znalosti obecné kardiologie.
České a anglické resumé
Keywords: kardiológia; techniky diagnostické kardiovaskulárne; choroby srdca; výkony chirurgické na srdci; monografia