Ochorenia periimplantačných tkanív a ich liečba - Kučera, Ján; Kovaľová, Eva; Strecha, Juraj (P+M, s.r.o, 2025)
Publikácia sa komplexne venuje problematike modernej dentálnej implantológie, ktorá si vyžaduje prepojenie znalostí z chirurgie, protetiky a parodontológie. Autori zdôrazňujú význam dôsledného plánovania, interdisciplinárnej spolupráce a využitia digitálnych technológií, ktoré zvyšujú presnosť, no zároveň prinášajú ekonomické výzvy. Osobitná pozornosť je venovaná starostlivosti o alveolárnu kosť, výberu vhodných implantačných systémov a dlhodobej stabilite protetických riešení. Kniha detailne spracováva problematiku periimplantitíd, ich etiológie, diagnostiky a liečby, pričom poukazuje na vysokú prevalenciu a potrebu systematickej prevencie. Súčasťou je aj analýza vplyvu celkového zdravotného stavu pacienta – od metabolických porúch až po psychické faktory – na úspešnosť implantologickej terapie.