Manipulační léčba - Lewit, Karel, 1916-2014; Voráček, Pavel (Praha : Euromedia Group, 2024)
Kniha představuje klasiku manuální medicíny. Svým širokým záběrem a kvalitou patří k základním učebnicím lékařů a fyzioterapeutů, kteří se zajímají o manuální medicínu, především o funkční způsob léčení poruch pohybového systému. Jedná se o 6. české vydání, které je překladem poslední anglické verze vydané v roce 2010. Některé kapitoly jsou doplněny a upraveny. Obsahuje bohaté informace k diagnostice, patogenezi, indikaci terapie a volbě adekvátních terapeutických technik. Cilem knihy je vysvětlit funkční přístup nejen v patogenezi, ale i při volbě vhodné terapie: obnovením kloubní pohyblivosti, ovlivněním trigger pointů, terapií měkkých tkání včetně jizev nebo cvičením. Jednotlivé techniky a přístupy jsou podrobně vysvětleny a doplněny novými názornými ilustracemi i fotografiemi. Důležitou součástí je kapitola pojednávající o klinických aspektech obtíži pohybového systému, která obsahuje také konkrétní kazuistiky pacientů. V knize je zdůrazněn význam autoterapie, ergonomie a prevence poruch pohybového systému.Tato kniha pomáhá lépe porozumět fungování pohybového systému v souvislostech a inspiruje k hledání a nalézání odpovědí při řešení funkčních poruch. Právě funkčníporuchy pohybového systému představují vlastní předmět manipulační léčby.
V tiráži uvedený údaj o vydaní: vydanie šieste, v Euromedii prvé
Obsahuje terminologický slovník
Obsahuje biografické informácie o autorovi
Preložené z angličtiny
Obsahuje bibliografiu na strane 399-436 ; register
Keywords: chiropraxia -- metódy; spôsoby fyzioterapie; fyzioterapia (špecializácia); učebnica