Revoluční devítidenní kúra k léčbě jater : jak si trvale zlepšit krevní tlak, jaterní testy a hladinu cholesterolu - Mosetter, Kurt, 1964-; Mosetter, Reiner, 1966-; Kittler, Martina (KAZDA, 2025)
Játra jsou nejdůležitějším orgánem látkové výměny a z velké části jsou odpovědná za naše zdraví. Bohužel v současné době stále více lidí trpí chronickým onemocněním jater. Hlavními příčinami jsou špatná strava, příliš mnoho stresu a nedostatek pohybu. Naštěstí se játra mohou velmi rychle zotavit. Nejnovější studie z USA ukazují, že výsledky jaterních testů se výrazně zlepšují již po devíti dnech bez cukru. Základem této devítidenní kúry je dieta, která je opravdu chutná a vyhýbá se sacharidům s krátkým řetězcem, a především fruktóze. Očistu jater lze podpořit jednoduchými cviky, přírodními léčivými látkami a snížením stresu.