Vzestup a pád lidské mysli - Stránský, Martin Jan, 1956- (Improovio, s.r.o, 2024)
MUDr. Stránský se ve své nové knize věnuje lidské evoluci a fungování mozku. Vysvětluje, jak se náš mozek vyvíjel a jak ovlivňuje naše myšlení. Zabývá se tím, jak náš mozek ovlivňuje lásku, náboženství a politiku, a zpochybňuje tak některá společenská přesvědčení. Zároveň zkoumá úžasné schopnosti lidské mysli. Zaměřuje se na dopad digitálních technologií na naše myšlení a společnost, přitom důrazně varuje před nadužíváním těchto technologií, které může představovat potenciální hrozbu pro náš mozek a myšlení.