Rozdíly mezi MKN-10 a MKN-11 v psychiatrii dospělých - Látalová, Klára, 1970- (Praha : Grada Publishing, 2025)
Mezinárodní klasifikace nemocí (MKN) je klíčovým nástrojem pro diagnostiku a zdravotnickou dokumentaci. Přechod z MKN-10 na MKN-11 přináší zásadní změny, které budou v nadcházejících letech ovlivňovat klinickou praxi i zdravotnický výzkum. Tato publikace je systematickým, přehledným a snadno použitelným průvodcem, který pomůže rychle se zorientovat v novinkách MKN-11 a usnadní přípravu na její implementaci. Kniha je určena zejména těm, kteří aktivně pracují s MKN-10 a chtějí držet krok s vývojem a se změnami v diagnostické klasifikaci. Přináší jasný a srozumitelný výklad nejdůležitějších rozdílů, včetně podrobného rozboru hlavních změn v klíčových diagnostických oblastech.
Obsahuje biografické informácie o autorke
Obsahuje bibliografiu a register
Keywords: psychiatria; Medzinárodná klasifikácia chorôb; poruchy duševné; monografia