Aby už vzťahy neboleli - Gibson, Lindsay C. (GRADA Slovakia s.r.o. - Grada, 2025)
To, že ste vyrastali s emocionálne nezrelým, nedostupným alebo sebeckým rodičom, vo vás možno zanechalo zranenia a pocity smútku, hnevu, odporu či hanby, ktoré si aj ako dospelý človek vnášate do svojich vzťahov a nevedome si vytvárate väzby, v ktorých sa môžete cítiť uväznení. Skutočnou náplňou vášho života však je stať sa sebavedomou a sebestačnou bytosťou, ktorá má zdravé hranice a dokáže si poradiť s rodičovskými figúrami, sama so sebou i s rôznymi typmi emocionálne nezrelých ľudí. Vzťahy s emocionálne nevyspelými ľuďmi bývajú nepredvídateľné, nerešpektujúce a vyčerpávajúce. Hoci ste ako dospelé dieťa emocionálne nezrelých rodičov na nevhodné správanie druhých obzvlášť náchylní a ľahšie vás vyvádzajú z rovnováhy, máte v sebe obrovský zdravý vzťahový potenciál. Ak ho chcete začať naplno využívať, táto príručka ponúka skvele vypracované stratégie a nástroje, vďaka ktorým nefunkčnú vzťahovú dynamiku uvidíte do hĺbky. Naučí vás vyhýbať sa nastraženým „pasciam“ a budovať si vzťahové sebavedomie a pevné postoje, s ktorými sa v živote nestratíte.