Děti a gaming : příručka pro rodiče - Staněk, Jakub; Hynek, Jan; Faltová, Martina (Praha : GRADA, 2025)
Kniha se zaměřuje na problematiku digitálních her v kontextu rodiny, výchovy a vzdělávání dětí. Autoři představují digitální hry v současném světě, vymezují základní terminologii (např. gaming, esport nebo progaming) a zasazují téma digitálních her také do prostředí školského systému. Čtenář získá přehled o současném pojetí hraní digitálních her a lépe se zorientuje v této stále rozšířenější a populárnější oblasti trávení volného času dětí a dospívajících. Kniha se také věnuje rizikům spojeným s nadměrným hraním a nabízí konkrétní doporučení, jak v takových situacích postupovat a na koho se v případě patologického hraní obrátit. Příručka obsahuje praktické tipy a příklady efektivní komunikace s dětmi o hraní digitálních her a nabízí možnosti, jak je využít k osobnostnímu a sociálnímu rozvoji dítěte. Autoři také vyvracejí časté mýty týkající se hraní videoher a odpovídají na nejčastější otázky rodičů spojené s herním světem jejich dětí.
Obsahuje biografické údaje o autoroch
Obsahuje terminologický slovník
Obsahuje bibliografiu
Keywords: videohry -- klasifikácia -- trendy; výchova dieťaťa; vzťahy rodič-dieťa; komunikácia; správanie rizikové; hráčstvo patologické; príručka