V zajetí narcismu : poznejte toxické vztahy a osvoboďte se od nich - Tomšik, Robert (GRADA, 2025)
Nejnovější výzkumy ukazují, že výrazné narcistické sklony se dnes vyskytují až u 20 % běžné populace. Toxické chování narcistických osobností rozvrací manželství, rodinné i přátelské vztahy, komunity, pracovní prostředí. V některých případech narcisté dokážou své oběti dohnat až k sebevraždě. Ne nadarmo se narcismus považuje za součást modelu temné triády (psychopatie, machiavelismus, narcismus). V této knize se dozvíte, jak ve svém okolí rozpoznat lidi s narcistickými tendencemi či osobností a jak se ze vztahu s nimi vymanit. Zjistíte, co je to syndrom narcistického zneužívání, trauma ze zrady, jaký je cyklus vztahu s narcistou, kdo jsou jeho ideální oběti a co dělat, když se ocitnete ve vztahu s narcistou. A nakonec možná zjistíte, že vztahy vůbec nejsou komplikované… dokud do nich nevstoupí narcista.