Tabulky pro medicínu prvního kontaktu - Bydžovský, Jan, 1981- (Triton, 2025)
Kapesní příručka ve svém druhém, přepracovaném a rozšířeném vydání obsahuje více než 250 vybraných škál, schémat, skórovacích systémů, návodů a výpočtů uspořádaných podle medicínských oborů, konkrétně urgentní medicíny, interny, chirurgie a traumatologie, kardiologie, pneumologie a ORL, neurologie, pediatrie, psychiatrie, porodnictví, paliativní medicíny, zobrazovacích metod či ošetřovatelství. Je tak praktickým a pohodlným nástrojem k rychlému vyhledání referenčních hodnot, výpočtu různých parametrů, dávkování léčiv nebo antidot, vyhledání postupů v naléhavých situacích či kódů diagnóz a řady jiných potřebných informací, jež si, když nebývají používány zcela rutinně, nelze pamatovat.