Medicínské právo - co a jak - Mach, Jan, 1954- (Galén, 2025)
Praktické rady pro lékaře a zdravotníky se zapracováním novel zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování. Každý zdravotník se někdy ocitne ve složité právní situaci, která může ovlivnit jeho práci, pověst nebo dokonce budoucnost. Kniha není jen teoretickou příručkou, ale spíše praktickým průvodcem, který pomáhá zvládnout každodenní výzvy v lékařské praxi i v řízení zdravotnického zařízení. Najdete v ní rady, jak reagovat na problémové situace, na co si dát pozor a jak se vyhnout právním přešlapům. V dnešní době už nestačí jen léčit - musíte se také umět bránit v právním světě. A tahle kniha bude váš malý právní štít. Ať už jste lékař, klinický psycholog, porodní asistentka nebo fyzioterapeut, toto je manuál, který potřebujete mít po ruce.