Zdravotné pomery na Slovensku : kapitoly z histórie boja proti infekčným chorobám 1918-1968 - Falisová, Anna, 1959-; Capíková, Silvia; Kovaľ, Peter, 1977-; Pekařová, Katarína, 1961-; Hupka, Jozef, (grafik) (Bratislava : VEDA, 2024)
Publikácia približuje zdravotné pomery na Slovensku najmä so zameraním na infekčné ochorenia v období od vzniku ČSR do roku 1968. Monografia sa skladá zo štyroch kapitol, ktoré sa zameriavajú na dve hlavné oblasti: inštitucionalizáciu boja proti infekčným ochoreniam na medzinárodnej i vnútroštátnej úrovni a vývoj odborných medicínskych poznatkov a praxe v meniacich sa societálnych podmienkach. Podrobnejšie mapuje boj proti brušnému týfusu a trachómu.
Obsahuje zoznam obrázkov
Obsahuje profesijné údaje o autorkách
Obsahuje bibliografiu a bibliografické odkazy
Anglické resumé ; čiastočný text v angličtine
Keywords: zdravie verejné -- história; riadenie verejného zdravotníctva; dejiny lekárstva; choroby infekčné; týfus brušný; trachóm; Československo; monografia