Špecifiká manažmentu pacientov s extrémnou obezitou - Penesová, Adela; Nechalová, Libuša (VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 2025)
Obezita predstavuje celosvetovo závažný medicínsky problém. Cieľom tejto učebnice je informovať široký okruh odborníkov, nielen lekárov (praktických lekárov, všeobecných lekárov, diabetológov, endokrinológov, chirurgov, onkológov, psychiatrov, neurológov a ďalších), ale aj nelekárskych pracovníkov (zdravotné sestry, rehabilitačných pracovníkov, nutričných terapeutov, psychológov, trénerov), o správnom prístupe k pacientom s extrémnou obezitou. Publikácia sa zameriava na najnovšie poznatky v oblasti epidemiológie, genetiky a epigenetiky, diagnostiky a manažmentu liečby extrémnej obezity.