Špecifiká manažmentu pacientov s extrémnou obezitou - Penesová, Adela; Nechalová, Libuša; Fábryová, Ľubomíra, 1962-; Holéczy, Pavol, 1955-; Minárik, Peter, 1957-; Petržalka, Marek; Janíková, Jana, (typografka); Univerzita Komenského v Bratislave. Fakulta telesnej výchovy a športu; Slovenská akadémia vied. Biomedicínske centrum. Ústav klinického a translačného výskumu (Bratislava : VEDA, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied, 2025)
Obezita predstavuje celosvetovo závažný medicínsky problém. Cieľom tejto učebnice je informovať široký okruh odborníkov, nielen lekárov (praktických lekárov, všeobecných lekárov, diabetológov, endokrinológov, chirurgov, onkológov, psychiatrov, neurológov a ďalších), ale aj nelekárskych pracovníkov (zdravotné sestry, rehabilitačných pracovníkov, nutričných terapeutov, psychológov, trénerov), o správnom prístupe k pacientom s extrémnou obezitou. Publikácia sa zameriava na najnovšie poznatky v oblasti epidemiológie, genetiky a epigenetiky, diagnostiky a manažmentu liečby extrémnej obezity.
Obsahuje profesijné údaje o autorkách
Obsahuje bibliografiu
Keywords: obezita -- patológia -- terapia -- prevencia a kontrola; manažment starostlivosti o pacienta; starostlivosť zdravotná komplexná; učebnica