Pseudohlad : proč jíme, když nemáme hlad, a jak s tím skoncovat - Brewer, Judson; Bíla, Tomáš (Praha : Audiolibrix, 2025)
Kniha je založena na nejnovějších poznatcích neurovědy a několika desetiletích autorovy psychiatrické praxe. Je srozumitelná a empatická, pomůže vám konečně se vymanit z vězení jídla a získat svůj život zpět. Mimo jiné se díky ní naučíte: jak přestat vidět jídlo jako nepřítele, jak si náš mozek vytváří návyky a proč je těžké se jich zbavit, proč sebeovládání letí z okna, když otevřete pytlík brambůrků, proč diety a vážení nefungují, jak využít různé konkrétní strategie ke změně svých návyků, jak se přestat odsuzovat, jak mít rád jídlo a nenechat se jím ničit, jak malými kroky dosáhnout velkých změn.
Obsahuje biografické údaje o autorovi
Preložené z angličtiny
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: návyky stravovacie; hlad; správanie a mechanizmy správania; selfmanažment; sebarozvoj; práce populárne