Pod tlakem : jak čelit epidemii stresu a úzkosti u dívek - Damour, Lisa (Portál, 2025)
Dnešní dospívající dívky čelí nezvladatelnému stresu, studijnímu tlaku, nárokům sociálních médií, vrstevníků i rodiny a obavám o svou budoucnost a duševní zdraví. Hluboká sonda do jejich duše od renomované psycholožky Lisy Damour je zaměřená na zvládání této míry stresu, tlaku na výkon a společenských požadavků, která vede k úzkostem u dívek více než u chlapců. Nabízí rodičům, pedagogům a odborníkům cenné nástroje, jak podpořit dívky v náročných obdobích jejich života od základní až po vysokou školu a pomoci jim vybudovat zdravý vztah k výkonům a osobnímu úspěchu. Přináší praktické rady a uklidňující přehled možností, jak stres omezit i jak může být tlak prospěšný, pokud jej správně přijmeme. S vědeckými podklady, praktickými radami a uklidňujícím tónem se stává neocenitelným průvodcem pro všechny, kdo se starají o pohodu mladých žen v dnešní hektické společnosti.