Túžba - Vargovčíková, Andrea; Anderson, Gillian, 1968- (IKAR, 2025)
Anonymné listy zozbierala Gillian Anderson. Po čom túžite, keď sa zhasne? Keď hovoríme o sexe, hovoríme o ženskosti a materstve, nevere a zneužívaní, súhlase a rešpekte, spravodlivosti a rovnosti, láske a nenávisti, rozkoši a bolesti. A predsa o ňom mnohí z nás z rôznych dôvodov – zložitých aj úplne jednoduchých – nehovoria. Svoje najhlbšie, najintímnejšie obavy a predstavy držíme zamknuté v sebe, až kým sa neobjaví niekto, kto má kľúč. Toto je ten kľúč. Gillian Anderson v knihe predstavuje anonymné listy stoviek žien z celého sveta (spolu so svojím vlastným anonymným listom) a umožňuje nám tak nahliadnuť do ich tajných erotických fantázií.