Anatomické kartičky : kosti, ligamenta - Kolouch, Filip, 2004-; Musilová, Natálie (Praha : Grada Publishing, 2025)
Anatomie je jedním z nejdůležitějších oborů v lékařské vědě. Znalosti o stavbě lidského těla jsou základem diagnostiky, léčby a prevence nemocí. Nicméně, pro mnoho studentů i profesionálů v medicíně může být studium anatomie náročné a zdlouhavé. Jedním z efektivních způsobů, jak učení usnadnit a zlepšit porozumění anatomii, je využití „Anatomických kartiček“. Tato kniha umožní studentům systematicky procvičovat jednotlivé části lidského těla, což jim pomůže lépe si zapamatovat anatomické struktury a jejich funkce. Publikace rovněž usnadní opakování, které je klíčové pro dlouhodobé uchování informací v paměti. Může být užitečná také pro zlepšení praktických dovedností.
Lékaři, fyzioterapeuti a další zdravotničtí profesionálové během své praxe často potřebují bleskově identifikovat anatomické struktury. „Kartičky“ poslouží jako rychlý a efektivní referenční nástroj, který jim pomůže okamžitě se orientovat v lidské anatomii a zlepšit rozhodovací schopnosti. Například při práci s pacientem si může lékař pomocí „kartiček“ rychle připomenout konkrétní anatomické detaily, které jsou relevantní pro daný případ. Trenéři nebo fitness instruktoři využijí „kartičky“ k lepšímu pochopení svalových skupin a jejich funkce při cvičení.
Čiastočne latinský text
Keywords: anatómia; kostra; kosti a kostné tkanivo; ligamenty; príručka študijná