Praktická anesteziologie - Málek, Jiří (Grada Publishing, 2025)
Třetí vydání knihy považuji za vynikající odborný a pedagogický počin, poskytující nejnovější informace nejen formou psanou, ale návazně i formou prak-tických videí. Tento moderní způsob sdělování výrazně usnadňuje aplikaci po-znatků v praxi, což je přínosem pro bezpečnost pacienta i anesteziologa. Autorský tým vytvořil dílo s logickou strukturou, v němž jsou zpracovány aktuální novinky, stejně jako metodické postupy vydané na úrovni ministerstva i odborných společností domácích i světových. Podrobně a hlavně jasně jsou vysvětleny techniky a úskalí celkové i regionální anestezie.