Praktická anesteziologie - Málek, Jiří (Praha : Grada Publishing, 2025)
Třetí vydání knihy považuji za vynikající odborný a pedagogický počin, poskytující nejnovější informace nejen formou psanou, ale návazně i formou prak-tických videí. Tento moderní způsob sdělování výrazně usnadňuje aplikaci po-znatků v praxi, což je přínosem pro bezpečnost pacienta i anesteziologa. Autorský tým vytvořil dílo s logickou strukturou, v němž jsou zpracovány aktuální novinky, stejně jako metodické postupy vydané na úrovni ministerstva i odborných společností domácích i světových. Podrobně a hlavně jasně jsou vysvětleny techniky a úskalí celkové i regionální anestezie.
Obsahuje QR kódy s ďalšími materiálmi
Obsahuje bibliografie ; bibliografické odkazy ; registre
Monografie poslouží anesteziologům jako stručné repetitorium i jako opakovací text ke zkouškám. Lékaři souvisejících oborů, např. intenzivisté a chirurgové, zde najdou základní a nezbytné informace. Publikace je nezbytná pro sestry specialistky na ARIP/ARIM, ale i pro mediky. Knihu využijí i pracovníci dalších nelékařských zdravotnických oborů, kteří mají těžiště práce v této oblasti. Vhodné pro lůžkovou i ambulantní sféru.
České a anglické resumé
Keywords: anestézia; anesteziológia; anestetiká; starostlivosť intenzívna; starostlivosť anesteziologická; monografia