Ošetřovatelství 1. ročník : pro střední zdravotnické školy - Číková, Zuzana; Váňová, Jana; Čermáková, Helena; Cahová, Martina; Bittnerová, Zuzana; Lambova, Iva; Neumanová Lenka; Kyseláková, Kristýna; Madudová, Michaela; Kvíčalová, Radka (Sestra, 2025)
Učebnice je klíčovým vzdělávacím materiálem pro žáky a studenty zdravotnických škol, kteří se připravují na svoji profesi. Její hlavní konkurenční výhodou je především komplexnost a pečlivě strukturovaný obsah, který krok za krokem pokrývá všechny základní oblasti ošetřovatelství. Po prostudování učebnice budou žáci a studenti schopni aplikovat naučené postupy v reálných situacích, správně poskytovat základní ošetřovatelskou péči a rozumět hygienickým a bezpečnostním standardům v rámci zdravotnických zařízení. Učebnice zároveň podporuje rozvoj klíčových kompetencí, jako je empatie, pečlivost a profesionální přístup k pacientům. Každá kapitola obsahuje praktické příklady a cvičení, která žákům a studentům pomáhají upevnit si znalosti. Autoři mají dlouholetou praxi ve zdravotnictví a bohaté zkušenosti s výukou ošetřovatelství. Díky svým zkušenostem dokázali vytvořit komplexní a srozumitelný text, který usnadní vstup do světa zdravotnické péče každému žáku a studentovi.