Ošetřovatelské postupy pro zdravotnické záchranáře. I - Němec, Eva; Šimečková, Viktorie; Bláha, David; Kozáková, Eva; Staněk, Martin (Grada Publishing, 2025)
Kniha určená pro výuku zdravotnických záchranářů přináší nově zpracované a aktualizované ošetřovatelské postupy. Je obohacena o QR kódy, které odkazují na edukativní videa, jež poskytují podrobné vizuální demonstrace vybraných ošetřovatelských postupů. Videa byla natočena ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, která poskytla nejen potřebné zázemí a vybavení, ale také přístup do prostor nemocnice, kam studenti za normálních okolností nemají přístup. Tak získají autentický vhled do provozu nemocnice, jako je centrální sterilizace, potrubní pošta, zázemí transfuzní stanice nebo biochemické laboratoře. Součástí videí jsou i animace pro vizualizaci postupů, jako je například zavedení katétru do žíly.