Nutričná epidemiológia - Habánová, Marta, 1969- (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2024)
Učebnica sa zaoberá základnými epidemiologickými pojmami, metódami a rizikovými faktormi, ktoré sú najčastejšie spájané s chronickými chorobami neinfekčného pôvodu. V učebnici sú popísané epidemiologické štúdie zamerané na štúdium zdravia, výživy a choroby. Dôležitou súčasťou sú aktualizované údaje o súčasnej spotrebe jednotlivých druhov potravín, problematika vybraných rizikových faktorov životného štýlu a epidemiologická charakteristika najzávažnejších chorôb neinfekčného pôvodu súvisiacich s výživou.